Lazio ne pušta Milinković-Savića na Euro?

Nenad Lalatović u problemu

Lazio ne pušta Milinković-Savića na Euro?

D. Vejo

Do početka Evropskog prvenstva u Poljskoj za uzrast do 21. godine, reprezentacije broje sitno, a veliki problemi uoči istog pojavili su se za Nenada Lalatovića i njegove Orliće.

Naime, novoizabrani selektor vrlo lako bi mogao ostati lišen usluga jednog od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi, Sergeja Milinković-Savića.

Jedan od najboljih igrača Lazija u sezoni na izmaku, još uvijek nije dobio zvanično odobrenje kluba za odlazak na kontinentalnu fudbalsku smotru.

Italijani igraju na kartu toga što Evropsko prvenstvo za U21 selekcije nije zvaničan UEFA termin, pa s toga nemaju obavezu da puste fudbalera na isto.

Stručni štab Orlića odmah je kontaktirao Rim, kako bi brže bolje vidio o čemu je riječ, imajući u vidu da se reprezentativci okupljaju kroz nekoliko predstojećih dana.

"Na vezi smo sa Sergejom. Vijesti nisu ohrabrujuće. Naime, on je rekao kako još uvijek ne zna da li će ga klub pustiti na Euro ili ne. Veoma smo zabrinuti jer se radi o jednom od naših najboljih igrača", poručio je koordinator mlade reprezentacije Srbije, Vladimir Matijašević.

Evropsko prvenstvo u Poljskoj održaće se od 16. do 30. juna ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi