Lazio odnio pobjedu u Firenzi

Serija A

Lazio odnio pobjedu u Firenzi

U prvom susretu trećeg kola italijanske Serije A u Firenzi su snage odmjerili domaća Fiorentina i Rimski Lazio.

Domaće je u prednost u 19. minuti doveo mladi Adem Ljajić udarcem sa bijele tačke, ali radost Ljubičastih nije dugo trajala. Lazio je izjednačio u 32. minuti golom Cristiana Ledesme, a pri rezultatu od 1:1 se i otišlo na odmor.

Nebeskoplavi iz prijestolnice Italije uspjeli su u nastavku preokrenuti rezultat. Kozak je u 67. minuti pogodio mrežu Freya za vodstvo Lazia. Kasnije će se ispostaviti da je taj gol bio vrijedan  tri boda.

Fiorentina tako ni nakon tri kola ne zna za pobjedu u Seriji A, dok je Lazio sa ova tri boda izbio na drugo mjesto na tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.