Lazio pao u Novari

Seria A, 33. kolo

Lazio pao u Novari

Midhat Šljivak

Fudbaleri Novare savladali su u susretu 33. kola italijanske Serie A ekipu Lazija rezultatom 2:1.

Iako su već gotovo sigurni učesnici Serie B naredne sezone, Novara se potrudila da zagorča sezonu Laziju koji se bori za nastup u Ligi prvaka.

Domaći su do vodstva stigli u 35. minuti susreta. Na ubacivanje sa lijeve strane, loše reaguje igrač Lazija Diakite, t epogađa vlastitu mrežu za vodstvo Novare od 1:0.

Radost domaćih je trjala samo dva minuta. Nakon šuta jednog igrača Lazija, lopta se odbila do Candareve koji glavom pogađa za izjednačenje rezultata.

U nastavku utakmice Lazio je imao blagu dominaciju terenom, ali ipak su domaći igrači došli do sva tri boda. Giuseppe Mascara je u 79. minuti fantastičnim udarcem savladao Marchettija za ispostaviće se konačan rezultat susreta od 2:1.


szólj hozzá: No2-1Laz ? WwW.Bratu-Marian.Ro

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.