Lazio prokockao pobjedu u sudijskoj nadoknadi

Remi na Olimpicu

Lazio prokockao pobjedu u sudijskoj nadoknadi

Lazio je u jednom od derbija 14. kola Serije A na svom Olimpicu remizirao sa Fiorentinom rezultatom 1:1.

Igrao se 25. minut kada je Stefan De Vrij na asistenciju Luisa Alberta glavom pogodio za vodstvo Nebeskoplavih rezultatom 1:0, a taj rezultat je bio na snazi sve do sudijske nadoknade.

Imala je Fiorentina nekoliko dobrih šansi da dođe do poravnanja, ali do njega je stigla tek u trećoj minuti sudijske nadoknade iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca. VAR tehnologija je ovoga puta bila kobna za Lazio, a ostaje pitanje da li je Caicedo zaista napravio prekršaj za najstrožiju kaznu.

Bilo kako bilo, napadač Fiorentine Babacar pogodio je sa bijele tačke za konačnih 1:1, pa je Lazio i treću utakmicu u posljednjih osam dana završio bez pobjede.

Lazio je propustio priliku da se vrati u TOP 4, pa Nebeskoplavi ostaju peti na tabeli sa 29 bodova. Fiorentina je 11. sa 18 bodova.

Bh. reprezentativac Senad Lulić i danas je kao kapiten predvodio Lazio od početka utakmice, a iz igre je izašao u 62. minuti kada ga je zamijenio Lukaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi