Lazio slavio u Varšavi, Luliću devet minuta

Europa liga, grupe J, K i L

Lazio slavio u Varšavi, Luliću devet minuta

Bh. reprezentativac u redovima Lazija Senad Lulić u pobjedi svog tima od 2:0 na gostovanju kod Legije u Varšavi učestvovao je u posljednjih devet minuta utakmice. Tim Vladimira Petkovića do vodstva je stigao u 24. minuti preko Peree, da bi vodstvo kluba sa Olimpica na 2:0 u 57. minuti povisio Anderson.

U drugoj utakmici grupe J Trabzonspor je kao domaćin sa ubjedljivih i zasluženih 4:2 savladao kiparski Apollon. Adin je u 23. pogodio za 1:0, da bi samo dvije minute kasnije vodstvo domaćih fudbalera udvostručio Aydogdu. Pitanje pobjednika u ovome susretu riješio je strijelac prvog gola na meču Adin kada je u 61. minuti zatresao mrežu za 3:0.

Gosti su preko Guie stigli do smanjenja na 3:1 u 68. minuti susreta, da bi pogodak Sangoy sa bijele tačke za 3:2 vratio rezultatsku neizvjesnost ovome susretu. Drugi gol Apollona kao da je upalio alarm u redovima Trabsona pa su ekspresno stigli do četvrtog gola, a sjajnu večerašnju predstavu hat-trickom krunisao je Adin.

Večerašnjim pobjedama italijanski i turski predstavnik obezbijedili su učešće u eliminacionoj fazi Europa lige.

Nakon što su u prvom meču 5. kola grupe K bodove podijelili Anzhi i Sheriff, Tottenham je nakon dosta muke stigao da svoje maksimalne pete pobjede u ovosezonskom izdanju Europa Lige. Spursi su nakon 0:0 u prvom poluvremenu na gostovanju kod Tromsa uspjeli u nastavku da savladaju norveškog predstavnika. Vodeći gol za londonski tim postigao je Chiricheş u 64. minuti meča. Petnaest minuta prije kraja utakmice sudbinu domaćina zapečatio je Dembele pogotkom za vodstvo Tottenhama od 0:2.

PAOk je na gostovanju u Astani u prvoj utakmici 5. kola Europa lige slavio sa 0:2 protiv Shakhter Karagandyja, a identičnim rezultatom okončan je i drugi susret ove grupe u kojem je AZ Alkmaar savladao Maccabi iz Haife. Edin Cocalić, nekadašnji fudbaler Željezničara, odigrao svih 90 minuta za izraelski tim.

Vodstvo holanskom timu donio je gol Gudelja iz 37. minute meča, a pobjedu je ovjerio Gudmundsson u petoj minuti sudijske nadokande. Iz ove grupe već sada je poznato da će u narednu fazu takmičenja PAOK i AZ, tako da će posljednje 6. kolo u ovoj grupi biti samo formalnost.

Grupa J
Trabzonsport – Apollon 3:1 (Adin 23, 61, 84, Aydogdu 25 / Guie 86, Sanagoy 80)
Legia – Lazio 0:2 (Perea 24, Anderson 57)

Grupa K
Tromso – Tottenham 0:2 (Chiricheş 64, Dembele 75)

Grupa L
AZ Alkmaar – Maccabi Haifa 2:0 (Gudelj 37, Gudmundsson 90+5 )

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.