Lazio u strahu pred žrijeb Lige prvaka

Nisu nositelju u play-offu Lige prvaka

Lazio u strahu pred žrijeb Lige prvaka

S. Bošković

Italijanski Lazio neće biti nositelj u play-off fazi Lige prvaka ove sezone.

Pobjeda CSKA Moskve u trećem pretkolu protiv Sparte Prag, te ujedno i prolazak u play-off osigurali su to da će se naći na izvlačenju parova, a njihov rejting je izgurao klub Stefana Piolija iz grupe nositelja. 

Činjenica da nisu nositelji u odlučujućoj rundi takmičenja donosi velike probleme za tim s Olimpica. Šanse Lazija za plasman u grupnu fazu Lige prvaka drastično su manje, jer Rimljani sada mogu igrati protiv Manchester Uniteda, Valencije, Sportinga, Bayer Leverkusena, te Shakhar.

Ekipa našeg Senada Lulića, prošlu sezonu je okončala na trećem mjestu Serie A, te su tako izborili play-off Lige prvaka. Od direktnog učešća dijelio ih je samo jedan bod.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.