Lazio doveo novo pojačanje

Milinković-Savić napustio Genk

Lazio doveo novo pojačanje

S. Bošković
Teme:

Lazio je potpisao srpskog internaciolanca Sergeja Milinkovića-Savića iz Genka.

Lazio je doveo novo pojačanje, bivšeg igrača Vojvodine, koji im je zapeo za oko na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20. godina. Veznjak, koji je s Genkom potpisao petogodišnji ugovor prošlog ljeta, osvojio je zlato sa Srbijom na Novom Zelandu. 

Na službenoj stranici belgijskog kluba napisali su: " Milanković-Savić je otišao na medicinski pregled prije odlaska u Lazio. ", " Dogovor je postignut i postat će novi igrač Lazia u narednih nekoliko dana." 

Ipak, u Genku su bili tajanstveni što se tiče odštete za ovog sjajnog, mladog fudbalera, te su povodom toga napisali: "U ovom stadiju transfera, ne znamo tačno kolika će biti odšteta. No možemo reći da će ista biti najveća u historiji kluba"

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prošle sezone je Milinković-Savić odigrao 24 utakmice za Genk, te je postigao pet pogodaka. Prije Genka igrao je za Vojvodinu, u čijem je dresu nastupio samo 16 puta, te postigao četiri gola.

Ovaj transfer nije nikakvo iznenađenje, s obzirom na to da je veznjak u julu izjavio da će promijeniti klub, a dvojba je bila između Lazija i Fiorentine. Milinković-Savić je tada izjavio: "Ovo je krucijalan momenat moje karijere i mogao bih napraviti velike korake prema naprijed".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.