Le Mansu Kup Francuske

Nadigrali Nancy u finalu

Le Mansu Kup Francuske

Košarkaši Le Mansa osvajači su Kupa Francuske za sezonu 2008/09. Igrači Le Mana su u Parizu, pred oko 14.000 navijača nadigrali sastav Nancyja.

Konačan rezultat glasio je 79:65, a junak je bio Bobby Dixon koji je sa 24 poena, 6 skokova i 8 asistencija zaslužio epitet igrača utakmice (MVP).

Nancy je nastupio oslabljen neigranjem Victora Samnicka, ali se ipak očekivao njegov trijumf.

U predigri finala odigran je meč za naslov u omladinskoj konkurenciji. Kup Francuske u kategoriji do 18 godina pripao je juniorima Nancyja koji su deklasirali vršnjake iz Roannea sa 90:44. MVP finala postao je Gaetan Clerc (19 p, 13 sk, 9 as.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.