Lech puše za vrat Wisli

Dva kola prije kraja prvenstva ništa se ne zna

Lech puše za vrat Wisli

Adnan Beganović

Svoj susret 28. kola poljskog fudbalskog prvenstva odigao je i Lech naših Jasmina Burića i Semira Štilića. Momčad naših internacionalaca sa ubjedljivih 3:0 svladala je Poloniju Bytom, pa je tako ponovo došla na bod zaostatka za vodećom Wislom.

Fudbaleri Lecha u duel sa Polonijom ušli su pod velikim pritiskom jer su bili svjesni da ih samo pobjeda ostavlja u utrci za naslov.

Štilić i društvo sjajno su otvorili susret i već u 7. minuti preko Arboleda došli su u vodstvo, a u 21. minuti isti igrač postigao je pogodak za 2:0.

Za konačnih 3:0 pogodio je najbolji strijelac Lecha, Lewandoeski, u 34. minuti susreta. Naš internacionalac Semir Štilić na terenu je proveo svih 90 minuta, dok Jasmin Burić zbog povrede nije bio u konkurenciji.

Dva kola prije kraja prvenstva Wisla se nalazi na vodećoj poziciji sa 60 osvojenih bodova, dok Lech na 2. mjestu ima samo bod manje.

Fudbalsko prvenstvo Poljske, 28. kolo:

Lech - Polonia Bytom 3:0 (Arboleda 7', 21', Lewandowski 34')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti