Ovo je totalna ludnica: Klub iz Premiershipa jutros slao dopis, nemaju igrača za utakmicu
FOTO: EPA

Haos da veći ne može

Ovo je totalna ludnica: Klub iz Premiershipa jutros slao dopis, nemaju igrača za utakmicu

Haris Zilić

Nastavlja se haos u Engleskoj i pitanje je ima li kraja.

U utorak je trebala da se odigra zaostala utakmica 18. kola Premiershipa između Evertona i Leicestera, ali ista će biti ponovo prolongirana.

Iz Leicestera su uputili zahtjev FA-u za odgađanje utakmice jer zbog problema sa koronom i povredama nisu u mogućnosti sastaviti ekipu i na raspolaganju imaju samo devet fudbalera.

Naime, Leicester je jučer sa 4:1 savladao Watford u utakmici FA Cupa, ali jutrošnje redovno testiranje na koronu donijelo je nove probleme Lisicama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako Rodgers ne može računati na Bertranda, Daku, Evansa, Fofanu, Justina, Mendya, Pereiru, Soyuncua, Vardya, Banresa, Pereza, Alvesa, Nelsona, Warda, Marcala i Mc Attera.

Premiership će imati ozbiljnih problema sa kalendarom do kraja sezone jer se treba odigrati više od 15 zaostalih utakmica, a neki klubovi imaju obaveze i u drugim takmičenja, što domaćim Kupovima, što evropskim Kupovima, tako da će FA trebati pravu magiju da uskladi termine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi