Lečkov osuđen

Tri godine uvjetne kazne

Lečkov osuđen

O. Lekić

Bivši bugarski nogometni reprezentativac Jordan Lečkov kažnjen je s tri godine zatvora uvjetno zbog zlouporabe položaja dok je bio gradonačelnik Slivena.

"Nisam očekivao ovakvu kaznu. Svakako ću se žaliti jer mislim da se radi o političkoj osudi", izjavio je Lečkov, koji je i potpredsjednik Bugarskog nogometnog saveza (BFU).

Bugarski sud proglasio je Lečkova krivim za loše upravljanje čime je nanio štetu Slivenu.

Lečkov, najpoznatiji kao strijelac pobjedonosnog gola za Bugarsku protiv Njemačke u četvrtfinalu svjetskog prvenstva 1994. za 2-1, prošle je godine smijenjen s dužnosti gradonačelnika Slivena zbog optužbi za zlouporabu položaja, ali je vraćen na istu funkciju dva mjeseca kasnije.

Lečkov (44) je za reprezentaciju Bugarske odigrao između 1989. i 1998. godine 45 utakmica i postigao je pet pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.