Lee: Cityju su potrebna još tri pojačanja

Lee: Cityju su potrebna još tri pojačanja

E. Škorić

Legenda Manchester Cityja Francis Lee pozdravio je uspješan završetak sezone svog kluba, ali je naglasio da menadžer Roberto Mancini mora dovesti još najmanje tri vrhunska igrača da bi napravio rezultat u Ligi prvaka.

Bivši predsjednik kluba, koji je bio dio tima koji je 1968. došao do titule prvaka Engleske, tvrdi da će ekipi biti potrebna pojačanja kako bi ostvarila evropske ambicije.

 

"Osvajanjem FA Cupa i Premier lige Mancini je napravio odličan posao", izjavio je Lee za "Goal.com". 

 

"Oni sada moraju ići naprijed. Imaju snažan tim s mnogo talentiranih igrača. Ne kažem da ih drugi timovi neće pratiti, ali njihova budućnost je svijetla", dodao je.

 

City je zainteresiran za napadača Arsenala Robina van Persieja, a govorilo se i o dovođenju veznjaka Lillea Edena Hazarda, koji bi pomogli Manciniju u borbi na četiri fronta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

"Mislim da će Cityju sljedeće sezone najveći izazov biti nastup u Ligi prvaka zbog lošeg rezultata ove sezone. Mislim da bi mogli mnogo napraviti uz dva ili tri pojačanja. Treba im centralni branič, vrhunski veznjak i napadač svjetske klase. To su tipovi igrača koji trebaju ovom timu. Kada igrate ovako dugo prvenstvo i još nastupate u Ligi prvaka potreban vam je veliki broj igrača. Najvažnija stvar koju smo naučili je da igrače ne smijemo rotirati u važnim utakmicama. To možemo raditi u Liga kupu ili na početku FA Cupa", kazao je Lee.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.