Leeds doveo Makedonca koji je prošle sezone postao napadač

Zanimljiv fudbaler

Leeds doveo Makedonca koji je prošle sezone postao napadač

Teme:

Slavni engleski klub Leeds United predstavio je svoje novo pojačanje koje stiže iz Švicarske.

Novi član Leedsa postao je makedonski reprezentativac Ezđan Alioski, koji je sa ovim klubom potpisao četverogodišnji ugovor. Finansijski detalji nisu poznati.

Riječ je o 25-godišnjem fudbaleru koji stiže iz švicarskog Lugana u kojem je proveo posljednje dvije sezone. Alioski je rođen u Prilepu, ali od malena živi u Švicarskoj i u dosadašnjoj karijeri je nastupao samo za klubove iz te zemlje: Young Boys, Schaffhausen i Lugano.

Za Alioskog se veže jedna zanimljivost. Ovaj Makedonac se vodi kao defanzivac, ali doslovno pokriva sve pozicije na terenu i prošle sezone je bio prvi strijelac Lugana sa 16 golova. 

Tokom karijere je najčešće igrao na poziciji lijevog beka, ali je prošle sezone prekomandovan na mjesto napadača i to će se ispostaviti kao najbolji potez u karijeri. Igrao je i na pozicijiama desnog i lijevog krila, malo i u veznom redu, a na kraju najmanje u odbrani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Alioski je do sada odigrao 13 utakmica za Makedoniju i postigao je jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi