Leeds kao da ne želi u Premiership

Championship, 44. kolo

Leeds kao da ne želi u Premiership

Današnji program u Championshipu zatvoren je duelom Brentforda i Leedsa. Iak je Leeds bio favorit, domaći Brentford je slavio pobjedu rezultatom 2:0.

Leeds je tako nakon poraza od Wigana upisao još jedan poraz i to od ekipe koja će do kraja sezone igrati bez posebnog motiva.

Izabranici Marcela Bielse nakon posljednjih poraza za drugom pozicijom, koja vodi direktno u Premier ligu, zaostaju tri boda.

Brentford je do vodstva došao u finišu prvog dijela. Igrala se 45. minuta kada je Canos asistirao, a Maupay pogodio za 1:0.

Iako se u nastavku očekivala bolje izvedba Leedsa, gosti nisu uspjeli stići do gola, dok je Brentford potvrdio pobjedu u 62. minuti. Ovaj put je Maupay bio asistent, a Canos strijelac.

Leeds je dakle ostao treći sa 82 boda, tri boda manje od drugoplasiranog Sheffield Uniteda.

Brentford je ostao na 15. mjestu, a sa nova tri boda je došao do ukupno 58.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi