Leeds se vraća u vrh: Preduzeće iz Dubaija preuzelo klub

Već najavljuju povratak u Premier ligu

Leeds se vraća u vrh: Preduzeće iz Dubaija preuzelo klub

A. Haznadarević
Teme:

Ne tako davno Leeds United je bio uspješni engleski premierligaš, koji je glavobolje zadavao najvećim ekipama u Ligi prvaka. Ovaj slavni klub, kojem već desetak godina ne ide ni blizu kao prije, mogao bi se uskoro vratiti na stare staze slave.

Naime, preduzeće GFH Capital iz Dubaija preuzelo je vodstvo ovog kluba, otkupivši ga za 52 miliona funti. 

 

Čelnici GFH Capitala su naglasili da ne namjeravaju potrošiti ogromna novčana sredstva da bi se klub vratio u elitnu Premier ligu.

 

"Leeds je veliki klub sa bogatom historijom. Zainteresovani smo bili i za druge klubove, ali Leeds nam je bio najprivlačniji'', kazao je direktor preduzeća GFH Capital Salem Patel nakon kupovine Leedsa. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Leeds je iz elitnog engleskog takmičenja ispao 2004. godine, a trenutno se nalazi na 12. mjestu druge engleske lige, u kojoj nastupaju 24 kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.