Leganes slomio otpor Huesce i osvojio tri boda

Domaći slavili s 1:0

Leganes slomio otpor Huesce i osvojio tri boda

E. Čaušević

Fudbaleri Leganesa danas su na domaćem terenu savladali Huescu sa 1:0 u meču 19. kola španske La Lige.

U derbiju ekipa koje će se boriti za opstana u društvu najboljih na kraju je slavio Leganes čime je produžena agonija Huesce. Gosti su prikovani za dno tabele i već sada je jasno da će se grčevito boriti za opstanak u La Ligi.

Leganes je danas bio dosta bolji tim i zasluženo je došao do pobjede iako je Huesca pokušala nekako da sačuva svoj gol. Odlučujući trenutak na utakmici desio se u 73. minuti kada smo vidjeli jedini go. Silva je asistirao, a mrežu gostiju zatresao je En Nesyri za konačnih 1:0.

Što se tiče tabele Leganes se nalazi na 14. mjestu sa 22 boda, dok je Huesca na samom dnu sa svega 11 bodova. Gosti imaju čak 12 poeraza i svega dvije pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi