Grad s juga napravio još jedan fudbalski korak koji ih vodi do snova
FOTO: Plymouth Argyile

Izborili promociju

Grad s juga napravio još jedan fudbalski korak koji ih vodi do snova

Haris Zilić

Fudbalska sezona u Engleskoj stigla je do samog kraja. Naredni vikend nam donosi konačan rasplet u Championshipu, League One i League Two, a to su tri od četiri profesionalne lige na Ostrvu koje nude dosta uzbuđenja.

Ove sezone posebno je bila zanimljiva sezona u trećem ranug League Two gdje će čak tri tima završiti sezonu sa više od 90 osvojenih bodova, ali samo su dva izborila direktnu promociju u Championship.

Kolo prije kraja Plymouth Argyle i Ipswich su novi članovi Championshipa. Plymoputh kolo prije kraja ima 98, a Ipswixh Town 97 osvojenih bodova.

Dok je za Ipswich to ekspresni povratak u drugoligaško društvo, za Plymouth je sezona posebna.

Klub sa juga Engleske došao je tako samo rang ispod Premiershipa, a ako se u budućnosti plasiraju u Premiership ostvarili bi dugogodišnje snove, ali i anulirali jedan podatak koji ih prati.

Naime, Plymouth je najveći grad u Engleskoj koji nikada nije imao ekipu u Premiershipu.

Oglasi

Grad broji oko 250.000 stanovnika i jedini je u Evropi koji ima prirodnu luku i glavno je pomorsko središte Velike Britanije.

Fudbalski tim Plymouth Argyle ima velike derbije sa Southamptonom i Bournemouthom, a upravo bi jedan takav mogli gledati naredne sezone u Championshipu.

Southampton je blizu ispadanja u Championship, a Plymouth je izborio promociju u Championship.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Plymouth, Portmsouth, Southampton i Bournemouth su četiri najpoznatija kluba sa južne obale i njihovi dueli uvijek privlače ogromnu pažnju bez obzira u kojem rangu takmičenja bili.

Na kraju dodajmo da je bez direktne promocije u Championship ostao Sheffield Wendsday koji je veći dio sezone bio lider, tim iz Sheffielda će morati kartu za drugi rang tražiti kroz play-off gdje su još sigurne ekipe Barnsleya i Boltona. Za posljednje mjesto u play-offu u zadnjem kolu borit će se Derby County i Peterboroguh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi