Legea i Bosna ubjedljive na startu
Spahić nastupa za Legeu

Malonogometni turnir „Asim Ferhatović Hase“

Legea i Bosna ubjedljive na startu

U susretima 1. kola 16. malonogometnog turnira „Asim Ferhatović Hase“ koji se igra u pomen na sportskog velikana i legendu Sarajeva, ekipe Legee i sarajevske Bosne ostvarile su ubjedljive trijumfe.

Legea, za koju nastupaju i naši aktuelni A reprezentativci Emir Spahić, Edin Džeko, te bivši Zajko Zeba i Almedin Hota, deklasirala je Slaviju iz Istočnog Sarajeva rezultatom 8:1. U drugom susretu Grupe B, sarajevska Bosna bila je bolja od selekcije Oslobođenja – 7:0.

Oba susreta Grupe A završena su bez pobjednika. Željezničar je remizirao sa Vratnikom, organizatorom turnira (4:4), a bodove su podjelili i Sarajevo i Olimpik (6:6).

U popodnevnim satima igraju se susreti 2. kola. Od 16 sati u Grupi B derbi će igrai Legea i Bosna, a ishod ovog meča vjerovatno će odlučiti prvaka grupe. Svečano otvaranje turnira je u 17 sati, a od 17.20 sastaće se gradski rivali Sarajevo i Željezničar. Treće kolo na rasporedu je sutra, prijepodne, a utakmice za plasman biće odigrane u popodnevnim satima. Drugoplasirane ekipe u grupama boriće se za treće mjesto i novčanu nagradu od 1.000 KM, a pobjednici grupa za titulu i novčanu nagradu od 3.000 KM. Svečano zatvaranje turnira i podjela medalja planirana je za 28. decembar u 18 sati.   

Rezultati
Grupa A
Željezničar – Vratnik 4:4, Sarajevo – Olimpik 6:6
Grupa B
Slavija – Legea 1:8, Oslobođenje – Bosna (S) 0:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.