Legea odbranila naslov
Zajednička fotografija finalista i organizatora

Malonogometni turnir Asim Ferhatović Hase

Legea odbranila naslov

Ekipa Legee pobjednik je 16. malonogometnog novogodišnjeg turnira Asim Ferhatović Hase koji je večeras završen u Sarajevu. U finalnom meču Legea je savladala sarajevski Olimik rezultatom 3:2 i tako odbranila naslov iz prošle godine.

Popularni „vukovi“ sa Otoke bolje su otvorili utakmicu i preko Markovića došli su u vodstvo. Ipak, Almedin Hota je izjednačio rezultat, a prednost Legei donio je Terzić efektim pogotkom. Mumaer Kurto je izjednačio na 2:2, a konačan rezultat postavio je Hota svojim drugim golom u finalnoj utakmici. Zanimljivo je da u finalnom susretu za Legeu u igru nije ulazio kapiten našeg nacionalnog tima, Emir Spahić. Zajedno sa njim na klupi su bili i reprezentativne kolege Edin Džeko, te Semir Štilić, ali su njih dvojica bili u „civilu“.

Treće mjesto pripalo je sarajevskoj Bosni, koja je bila bolja od FK Sarajevo (3:2). Najbolji strijelac turnira je Muamer Kurto (Olimpik) sa devet golova, a za najboljeg golmana proglašen je njegov klupski kolega Adi Adilović. Najbolji sudijski par je Adnan Pervan – Jasenko Pljevljak, dok je nagradu za Fair play dobila Slavija iz Istočnog Sarajeva.

Zajko Zeba "Ala Hase"


Zajko Zeba (Legea) proglašen je za najboljeg igrača turnira i pripala mu je nagrada „Ala Hase“, za igrača koji svojom igrom najviše podsjeća na Haseta Ferhatovića.

Finalnom meču prisustvovala je i delegacija NS/FS BiH, odnosno Bogdan Čeko, potpredsjednik Saveza, Munib Ušanović, generalni sekretar naše kuće fudbala, te Miroslav Ćiro Blažević, selektor fudbalske A reprezentacije BiH.

„Osobita mi je čast i privilegaija da mogu mladim igračima reći da sam bio priviligovan da igram zajedno sa Hasetom. Nitko, pa ni vaša djeca nema pravo zaboraviti Haseta, jer je to najveći nogometni fenomen na našim prostorima. Ne postoje riječi kojima se mogu opisati kakva je legenda Hase bio. Sve vas pozdravaljam i obećavam da ću doći i na naredni turnir“, poručio je Ćiro.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije