Legenda naljutila Srbiju: "Imaju centra drvosječu"

Novosel o Raduljici

Legenda naljutila Srbiju: "Imaju centra drvosječu"

Edmir Škorić

Legendarni trener Mirko Novosel komentarisao je Eurobasket i nastupe Hrvatske i Srbije.

Novosel je najprije dao komentar na poraz Hrvatske od Češke u osmini finala Eurobasketa u Francuskoj.

"Najvažnije je naglasiti da je Perasović tu najmanje kriv, kasno je uskočio u projekat u koji je dao cijelog sebe. Krivica je samo u košarkaškom savezu koji treba totalnu reorganizaciju, nužno je popravljanje stručnog rada, ponajprije na obrazovanju trenera koji rade sa mladim igračima. Uzaludno nam je imati odlične igrače kad nam se uvijek događaju ovakvi debakli koji su posljedica lošeg rada u pripremi velikih takmičenja", rekao je Novosel.

Novosel je naljutio medije i javnost u Srbiji nakon što je rekao da je Miroslav Raduljica "drvosječa".

"Tomić je među najboljim centrima u Evropi i u ključnoj ga utakmici nema, a tamo neki drvosječa Raduljica postiže više od 20 koševa".

Legendarni Novosel je osvajao tri zlata na Evropskim prvenstvima, te je po mnogima tvorac košarke na prostoru bivše Jugoslavije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.