Legenda nižih bh. liga sa 200+ golova: Ma, opet ću biti prvi strijelac!
Sa svoje 34 godine je na putu da šesti put uzastopno 'izdominira' u 1. ligi TK

Priča o golgeteru za kojeg niste čuli

Legenda nižih bh. liga sa 200+ golova: Ma, opet ću biti prvi strijelac! · Intervju

Hasan Kešinović je fudbaler za kojeg veliki broj naših čitalaca nikada nije čuo, ali ovaj iskusni napadač predstavlja živu legendu nižih bh. liga i dobro ga znaju svi koji su se tokom svih ovih godina susretali s njim na terenima širom naše države.

Riječ je o 34-godišnjaku rodom iz Orašja, koji je na dobrom putu da čak šestu godinu zaredom bude prvi strijelac 1. lige Tuzlanskog kantona, što je četvrti rang takmičenja u Bosni i Hercegovini. Naravno, radi se o amaterskom takmičenju u kojem se najvažnije dobro zabaviti i gdje se fudbal još uvijek igra iz ljubavi.

Kešinović je u karijeri nastupao za Omladinac iz Mionice, Jedinstvo iz Brčkog i za Žepče, s kojim je jedno vrijeme igrao i u Premijer ligi BiH, a danas je član Gornjeg Rahića s kojim zauzima drugo mjesto na tabeli 1. lige TK.

Iako je teško, gotovo nemoguće pronaći bilo kakve statističke podatke koji bi bili relevantni, Kešinović tvrdi da je u karijeri postigao više od 200 golova u ovoj ligi.

"Ma, ni sam ne znam koliko sam golova zabio. Neki kažu da sam blizu cifre od 200 golova samo u ovoj ligi, ja čak mislim da sam postigao i više, ali eto - neka bude to prvo", skromno je kroz smijeh poručio Kešinović na početku razgovora za SportSport.ba.

Iako ima već 34 godine, ove sezone je postigao čak 33 gola i trenutno je drugi strijelac lige iza Semira Mujkanovića iz Mladosti, koji je nekada igrao i za Željezničar.

"Vjerujte mi da bih mogao opet biti prvi strijelac. Pošto moj klub više nema šansu da se plasira u viši rang, do kraja sezone mi je preostala ta borba za tu titulu. Prethodnih pet godina sam završavao na prvom mjestu i cilj mi je da i šestu godinu budem najbolji, a sa klubom ću se boriti da ostanemo drugi do kraja. Sa Mujkanovićem se često čujem, nas dvojica se takmičimo ko će zabiti više golova. Bude tu i šale, nekih sitnih provokacija, ali takvo je to naše malo rivalstvo. On ima gol više od mene, a vjerujem da ću ga prestići", najavljuje Kešinović, koji je 33 gola postigao u samo 24 utakmice, od čega nevjerovatnih 13 na posljednja tri meča.

Naravno, Hasanu Kešinoviću fudbal nije primarni izvor prihoda, a fudbal igra iz ljubavi.

"Nešto se zaradi, ali u biti se fudbalom bavim iz ljubavi. Inače radim u jednoj privatnoj firmi koja se bavi instalacijom podnog grijanja. Pored toga imam još hobija, a najveća ljubav pored fudbala mi je lov. U tome istinski uživam, to me baš opušta".

Igrajući za Žepče, Kešinović je osjetio slast nastupanja u elitnom rangu a malo je poznato da je svom tadašnjem klubu pomogao da opstane u ligi.

"Sa Žepčem sam igrao Premijer ligu BiH, ali klub je tada bio u teškoj situaciji. I finansijski i rezultatski. Sjećam se, u pretposljednjem kolu sam glavom postigao gol protiv Orašja u 88. minuti za pobjedu 2:1 i taj gol nam je pomogao da se spasimo ispadanja i tako ispunimo naš cilj. Premijer liga je tada bila loša, mislim da je danas duplo bolja po svemu. Kvalitet se poboljšao, uslovi za rad su bolji i čini mi se da su klubovi neuporedivo organizovaniji. Čak mislim i da su kvalitetniji fudbaleri danas. U moje vrijeme, u Premijer ligi je bilo previše štimanja", prisjeća se iskusni napadač.

Kešinović je svjestan da se bliži dan kada će završiti fudbalsku karijeru, ali ga želi odložiti što dalje. Priznaje, bio je na korak da odustane nakon završetka prošle sezone.

"Teško je pitanje do kada planiram igrati... Ne živim od ovog, ali volim ovo i bit će mi teško kada završim karijeru. Ja to znam. Vjerujte mi, u zadnje vrijeme svaku noć pred spavanje razmišljam o tome da li se trebam oprostiti, da li je došlo vrijeme da se potpuno posvetim nekim drugim stvarima. Ali, igram fudbal od svoje devete godine i nikada nisam mogao raditi nešto u čemu ne uživam. Ovo volim i planiram igrati još sezonu, iako sam se još ove godine htio oprostiti. U tome me spriječio predsjednik kluba, s kojim sam razgovarao i na kraju zaključio da još nije vrijeme za kraj".

Top Komentari

Tale_DC
Nije iz Orašja rodom nego iz Gornjeg Rahića !!!
6 8
bananko
bravo majstore nas sta ovi seljaci znaju
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi