Legenda NK Travnik i Premijer lige: Prije pet godina napustio nas je Elvedin Varupa

Ikona kluba s Pirote

Legenda NK Travnik i Premijer lige: Prije pet godina napustio nas je Elvedin Varupa

E. Čaušević

Na današnji dan prije tačno pet godina fudbalski svijet u našoj zemlji potresla je vijest da je iznenada preminuo Elvedin Varupa.

Varupa je jedan od legendi Premijer lige Bosne i Hercegovine i NK Travnik gdje je proveo većinu svoje karijere.

No, svi su bili u šoku kada je 1. avgusta 2015. godine objavljeno da je Varupa preminuo. On će uvijek ostati upamćen i sigurno da zaslužuje mjesto među legendama Premijer lige.

Varupa je svoju igračku karijeru završio 2014. godine, a posljednji meč odigrao je protiv Rudar Prijedora. Kapiten Travnika bio je čak deset godina što je svakako dokaz o kakvoj ikoni se radilo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Travnik, ali i svi navijači ovog kluba sigurno nikada neće zaboraviti Varupu, a klub s Pirote na Facebooku se prisjetio svog legendarnog kapitena.

Elvedin Varupa, rahmetullahi ‘alejhi. 1.8.2015-1.8.2020. "Allahu moj, dotični je u Tvojoj zaštiti i u dosegu Tvoje...

Posted by NK Travnik on Saturday, August 1, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi