Legenda odlazi: Mnogo smo toga prošli, ali vrijeme je za kraj

Roman Weidenfeller završava karijeru

Legenda odlazi: Mnogo smo toga prošli, ali vrijeme je za kraj

Bit će neobično gledati Borussiju Dortmund bez Romana Weidenfellera, golmana koji u slavnom njemačkom klubu boravi još od 2002. godine.

Weidenfeller ima već 37 godina i danas je zvanično donio odluku da završi karijeru, a u njegovu čast će biti organizovana i oproštajna utakmica na kojoj će nastupiti zvijezde Borussije - 7. septembra 2018. godine.

"Ovdje sam 16 godina i zajedno smo prošli mnogo toga. Bilo je i lijepih i loših stvari, zajedno smo slavili i tugovali, ali ovo je bilo jedno fantastično životno iskustvo za mene koje nikada neću zaboraviti. Ipak, došlo je vrijeme za kraj", poručio je Roman Weidenfeller.

Roman Weidenfeller je u Borussiju Dortmund stigao 2002. godine iz Kaiserslauterna, gdje je debitovao kao 20-godišnjak. Za Borussiju je branio na čak 452 utakmice, a od trofeja vrijedi istaći po dvije titule Bundeslige i dva DFB Kupa.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bego
Dobar golman.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi