Legendarni Aduriz ušao i spektakularnim škaricama srušio Barcelonu!

Poraz Barce u Bilbau

Legendarni Aduriz ušao i spektakularnim škaricama srušio Barcelonu!

Midhat Šljivak

Athletic Bilbao je u prvom kolu La Lige dočekao Barcelonu i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:0 sjajnim golom Aritza Aduriza


Aktuelni šampion je u ovaj meč ušao bez prve zvijezde Lionela Messija, koji je povrijeđen, a večeras je zbog povrede ostao bez Luisa Suareza. To ih je na kraju koštalo.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč. Inaki Williams je na otvaranju u dva navrata opasno prijetio golu Ter-Stegena, ali je njemački golman sjajno odbranio.

Prvu pravu šansu za Barcu imao je Luis Suarez. U 33. minuti je pogodio stativu, da bi zatim i izašao zbog povrede.

Nova velika šansa za Barcu viđena je u 44. minuti. Rafinha je dobro šutirao, ali prečka je zaistavila Katalonce i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku je viđeno mnogo manje uzbuđenja i pravih šansi, a u 89. minuti magičan trenutak za pobjedu Athletica.

Legendari Aritz Aduriz (38) je ušao u 88. minuti, a već 20 sekundi kasnije spektakularnim škaricama pogađa za 1:0, što je bio konačan rezultat meča.

Barcelona u narednom kolu na Nou Campu dočekati Betis, dok Athletic ide u goste Getafeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo:

Athletic Bilbao - Barcelona 1:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edinho
Volim kad ovi "velikani" ovako krenu u sezonu....najnakraju jebes tim koji zavisi od jednog igraca...a to su ovi katalonski smradovi jos jednom pokazali,da bez Messia ne mogu ni bod odkinuti Bilbau
25 6
amarmusan
jebo vam skarice mamu nije skare nego makaze i makazice
15 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi