Legendarni Dario Silva: Nekad je žario i palio fudbalskim terenima, a sada je konobar

Gostovao i na Koševu

Legendarni Dario Silva: Nekad je žario i palio fudbalskim terenima, a sada je konobar

Admin Čaušević

Darío Debray Silva Pereira je svojevremeno bio jedan od najboljih svjetskih napadača, a kopačke je o klin okačio prije 13 godina. 

Legendarni Urugavajac burnog karaktera je fudbaler koji ima veoma šarenoliku biografiju. Na terenu je bio veliki borac, a na evropsko tlo kročio je 1995. godine potpisavši za Cagliari. Bio je davež za protivničke odbrane, ali i sudije.

Nakon toga 1998. godine otišao u Španiju, potpisao je za Espanyol gdje se zadržao jednu sezonu. U Kataloniji je bio poprilično miran.

Svoje dane slave doživio je igrajući za Malagu od 1999. do 2003. godine. Tu je pronašao svoje staniče, ali i odgovarajućeg trenera za njegov karakter. Joachin Peiro mu je bio poput oca te mu je često opraštao incidente van terena.

U tom periodu gostovao je i na stadionu Asim Ferhatović Hase. Bilo je to 2002. godine kada je Željezničar dočekao Malagu u play offu za ulazak u krupnu fazu Evropa lige. Meč je završen 0:0, a Silva se nije nadigrao protiv Harisa Alihodžića, Admira Kajtaza, Bulenda Biščevića...

Zatim su uslijedili transferi u Sevillu i Portsmouth. Karijeru je okončao 2006. godine nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću poslije koje mu je amputirana noga, da bi naknadno ugradio protezu.

U karijeri je postigao 114 golova, a sada radi kao konobar u jednoj od pizzerija u Malagi. Tvrdi da su mu menadžeri pokrali sav novac te da mora na neki način preživljavati.

"Moju zaradu od fudbala su ukrali moji zastupnici", rekao je Silva gostujući u emisiji jedne španske televizije La Sesta.

"Otac mi je u lice rekao da ne zna hoće li živjeti duže od tri mjeseca zbog čega sam 2006. godine napustio fudbal", rekao je on te je kratko spomenuo je kratko i saobraćajnu nesreću.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Boli me to što se desilo, ali na sreću nije se desilo gore od onog što se očekivalo".

Inače, jedno vrijeme je radio i u zastupničkoj agenciji Renea Ramosa, brata zvijezde Real Madrida Sergija Ramosa, ali očigledno mu taj posao nije išao baš najbolje.

Top Komentari

niko nikovic
Kakav crni play - off za grupnu fazu Evropske lige, obicno pretkolo se igralo, grupna faza se pocela igrati kasnije.
5 0
gumenakita
Krupna faza Evropske lige,hahah,dobri ste.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi