Legendarni Effenberg napustio niželigaša u kojem nastupa i bivši igrač Sarajeva

Uerdingen ostao bez menadžera

Legendarni Effenberg napustio niželigaša u kojem nastupa i bivši igrač Sarajeva

E. Škorić

Stefan Effenberg, nekadašnja zvijezda Bayerna, samoincijativno je napustio ekipu njemačkog niželigaša Uerdingena.

KFC Uerdingen je putem zvanične stranice saopštio kako je s Effenbergom na njegov zahtjev raskinut ugovor.

"Stefan Effenberg rekao nam je da želi napustiti klub. Odgovorili smo na ovaj zahtjev", kaže izvršni direktor Uerdingena Nikolas Weinhart i dodaje: "Zahvaljujemo mu na posvećenosti i želimo mu samo najbolje u budućnosti".

„Bilo je zanimljivo i lijepo vrijeme u KFC Uerdingen. Zajedno smo puno postigli. Želim svu sreću i uspjeh KFC-u", izjavio je Effenberg, koji je igrao zajedno sa Hasanom Salihamidžićem u Bayernu s kojim je osvojio Ligu prvaka.

Uerdingen je, inače, četveroligaš i za ekipu igra i bivši igrča Olimpika, Travnika, Zrinjskog, GOŠK-a i Sarajeva Rijad Kobiljar, koji je prethodno iz Slovenije stigao u Njemačku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti