Legendarni fudbaler Veleža na klupi Jaruna: Odmarao je dugo ali nije "ispao iz fola"

Jarun bez poraza u šest kola

Legendarni fudbaler Veleža na klupi Jaruna: Odmarao je dugo ali nije "ispao iz fola"

A. Beganović

Nekadašnji legendarni fudbaler Veleža, Predrag Jurić, vratio se trenerskom poslu.

Živa legenda hercegovačkog fudbala nakon nekoliko godina odmora odlučio se vratiti trenerskom poslu.

A, da nije "ispao iz fola" potvrđuju i rezultati njegovog novog kluba, hrvatskog trećeligaša Jaruna iz Zagreba.

U šest odigranih utakmica, Peda, kako mu tepaju prijatelji, sa svojim izabranicima ne zna za poraz. Tri pobjede i isto toliko remija, dovoljni su trenutno za treće mjesto, ali poznavajući Jurića, sve osim prvog je neuspjeh pa sasvim sigurno se može očekivati i "napad" na NK Kurilovec koji je trenutni lider sa 16 bodova, četiri više od Jaruna.

Legendarni fudbaler Veleža u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Međimurje, Hrvatski Dragovoljac i Zadar, a posljednji trenerski angažman imao je u Dinamu u kojem je prije par godina individualno radio sa napadačima ovog zagrebačkog kluba.

A, što se tiče igrače karijere, Jurić je osim za Velež između ostalog nastupao za Dinamo, te španske Marbellu, Real Burgos i Meridu. Svojevremeno je nastupajući za Burgos "zabio" i dva komada slavnom Real Madridu.

Top Komentari

Taceoni
Veliki si FC VELEŽ
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi