Legendarni fudbaler Veleža pretrpio moždani udar

Primljen u mostarsku bolnicu

Legendarni fudbaler Veleža pretrpio moždani udar

Član legendarne Veležove generacije Franjo Vladić (67) pretrpio je moždani udar.

Dio slavnog Veležovog BMV-a, kojeg je činio zajedno sa Duškom Bajevićem i Enverom Marićem, primljen je danas u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru nakon što mu je dijagnosticiran moždani udar. 

Iz SKB Mostar su saopštili da je njegovo stanje trenutno stabilno. 

Vladić je svoju karijeru započeo 60-ih godina prošlog stoljeća u Veležu. Za 'Rođene' je odigrao više od 700 utakmica, a bio je i član reprezentacije Jugoslavije za koju je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1974. godine. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi