Legendarni Kluivert sjeda na klupu engleskog trećeligaša?

Bitno je početi

Legendarni Kluivert sjeda na klupu engleskog trećeligaša?

Nekadašnji napadač Barcelone Patrick Kluivert trebao bi uskoro početi sa trenerskim poslom. 

Kako prenose engleski mediji, Kluivert je postigao načelan dogovor sa Oxford Unitedom koji s takmiči u trećem rangu engleskog fudbala i uskoro bi trebao sjesti na klupu.

Ekipa Oxforda trenutno se nalazi tek na 16. poziciji u Ligue 1 bez šanse da se nađe u baražu, a Holanđanin bi trebao staviti potpis na ugovor do kraja ove sedmice.

Podsjetimo, Kluivert je nakon završetka fudbalske karijere bio pomoćnik u reprezentaciji Holandije, a također je obavljao i funkciju sportskog direktora PSG-a. Tokom igračke karijere Kluivert je igrao za Ajax, Milan, Barcelonu, Newcastle, Valenciju, PSV i Lille. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije