Najmlađi Kluivertov sin potpisao za Barcelonu

Krenuo očevim stopama

Najmlađi Kluivertov sin potpisao za Barcelonu

Legendarni holandski fudbaler Patrick Kluivert ima trojicu sinova koji se također bave fudbalom, a čini se da bi najdalje mogao 'dogurati' najmlađi - Shane.

Ovaj devetogodišnjak je do sada nastupao za najmlađe selekcije PSG-a, ali se prije nekoliko dana pridružio Barceloni s kojom je potpisao ugovor.

Shaneov potez vjerovatno znači da će se porodica Kluivert preseliti iz Pariza u Barcelonu, a ostaje da se vidi šta će biti sa Patrickom koji je godinu dana bio angažovan kao sportski dio PSG-a.

Shane Kluivert je veliki talenat, ali i vrlo zanimljiv i popularan dječak kojeg na Instagramu prati čak 145.000 ljudi. Nedavno je potpisao prvi sponzorski ugovor u karijeri sa Nikeom i to baš zbog njegove velike popularnosti i uticaja na svoje vršnjake putem društvenih mreža.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Osim Shanea, Kluivert ima još dvojicu sinova koji igraju u Holandiji. Najstariji Quincy je i najmanje uspješan jer nastupa za rezervni tim Vitessea, dok je dvije godine mlađi Justin veoma perspektivan jer već neko vrijeme igra za prvi tim Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi