Legendarni Nakamura sa 41 godinom pronašao novi klub, ima saigrača starijeg 11 godina

Ne želi u penziju

Legendarni Nakamura sa 41 godinom pronašao novi klub, ima saigrača starijeg 11 godina

Legendarni japanski fudbaler Shunsuke Nakamura od danas ima novi klub.

Iako je već zagazio u petu deceniju života, Nakamura nema namjeru otići u penziju, pa je u poznim godinama pronašao novi klub.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Jubilo Iwatom, on je potpisao šestomjesečnu saradnju sa Yokohama FC.

Zanimljivo, iako ima 41 godinu, Nakamura neće biti najstariji fudbaler u novom klubu, već će biti čak 11 godina mlađi od napadača Kazuyoshija Miure. Miura ima 52 godine i ugovor do januara 2020. Ovaj fudbaler je prije 20 godina nastupa za Dinamo Zagreb, a poslije toga je promijenio veliki broj klubova.

Kada već govorimo o Nakamuri, treba reći da je on najslavnije dane karijere proveo u Celticu. Za škotsku ekipu je odigrao četiri sezone, a još je između ostalog bio član Reggine i Espanyola.

Za reprezentaciju je odigrao 98 utakmica i postigao 24 gola.

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Na PS je imao najbolji free kick
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi