Legendarni Pink Panter se vraća u košarku

Legendarni Pink Panter se vraća u košarku

Midhat Šljivak

Legendarni hrvatski košarkaš Toni Kukoč spreman je da se vrati u košarku nakon sedam godina odsustva.

Kukoč je bio prisutan na utakmici između Cedevite i Širokog, a od publike je dobio veliki aplauz. Hrvatske kolege je zintrigirala njegova posjeta utakmici, te su se odmah potom raspitivali o mogućem angažmanu legendarnog Pink Pantera u Cedeviti, što je on opovrgnuo.

"Lijepo mi je bilo neko vrijeme izvan košarke, ali nakon 20 godina u košarci ne mogu da budem inžinjer hemije. Košarka je jedino što znam i u čemu mogu da se pronađem" rekao je Kukoč, koji je priznao da se pokušava vratiti u igru, bilo kao trener ili komentator na televiziji.

"U Americi me isključivo zanima NBA, ali mislim da dobro poznajem i evropsku košarku. Planiram raditi kao pomoćnik u nekoj NBA ekipim a u Evropi bih samo bio glavni trener, ali to tek onda kada moja kćerka krene na fakultet", rekao je Kukoč za hrvatske medije.

Kukoč je sa Jordanovim Bullsima osvojio tri titule NBA prvaka,a pored Chicaga, nastupao je još za Philadelphiju, Atlantu i Milwaukee.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.