Legendarni Santa Cruz nema namjeru stati, potpisao je i sa 38 godina

Paragavajac ostaje u starom jatu

Legendarni Santa Cruz nema namjeru stati, potpisao je i sa 38 godina

Admin Čaušević

Paragavajski fudbaler, Roque Santa Cruz, bivši napadač Bayerna i Manchester Cityja nema namjeru okončati karijeru. 

Santa Cruz ima 38 godina, a danas je potpisao novi ugovor, tačnije produžio je saradanju sa Club Olimpijom iz Asunsiona.

Nakon što je ovom klubu donio 44. titulu šampiona Paragvaja početkom mjeseca on je danas stavio paraf na ugovor do decembra 2020. godine.

"Rođen je ovdje, prihvaćen je u svakom uglu, uvijek je nosio Olimpiju u srcu i postao je legenda. Nastavljamo zajedno", saopštili su iz Olimpije.

Santa Cruz je profesionalnu karijeru počeo još 1998. godine. Najeći trag u Evropi ostavio je igrajući za Bayern od 1999. do 2007. godine.

Olimpija mu je prvi klub u karijeri gdje se vratio 2016. godine. Igrao je u Engleskoj za Blackburn i Manchester City te u Španiji za Malagu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi