Sjećate li se Roquea Santa Kruza? Jučer je napravio dobro djelo za čitav život!

Legendarni Pargavajac

Sjećate li se Roquea Santa Kruza? Jučer je napravio dobro djelo za čitav život!

A. Čaušević

Roque Santa Cruz je živa legenda u Paravagaju, a trenutno nastupa za Olimpisu Asunciona.

U posljednjem meču svog tima protiv Sportiva Luqueno on je zbog povrede morao napustiti igru, noga mu je bila oblivena krvlju, ali on se nije ljutio zbog toga.

Naime, on je nakon utakmice u svoj dom na večeru pozvao Richarda Cabreru, igrača koji ga je povrijedio, te mu je priredio roštilj.

Cabrera se nakon starta odmah izvinio, međutim bez ozbira na to našao se naudaru kritika sportske javnosti u Pargavaju.

Nako druženja ovaj duo je objavio zajedničku fotografiju na Instagramu na kojoj se defanzivac zahvalio iskusnom napadaču na lijepom prijemu i to što je razumio šta se zapravo desilo.

Santa Cruz je Evropljanima najpoznatiji po njegovoj osmogodišnjoj avanturi u Bayernu od 1999. do 2007. godine, a na Starom kontinentu je još igrao za Blackburn, Manchester City, Malagu i Betis.

Karijeru je počeo još 1998. godine u Olimpiji čiji dres trenutno i nosi.

Top Komentari

tbra
tako gospoda radi
1 0
Kiss
bravo gospodine,dobar igrač i čovjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi