Legendarni Seedorf bi da uvede bizarnu, ali efikasnu kaznu u fudbal

Fudbaleri će bez razmišljanja reći "ne"

Legendarni Seedorf bi da uvede bizarnu, ali efikasnu kaznu u fudbal

Admin Čaušević

Legendarni Clarence Seedorf se zalaže za uvđenje bizarnog kažnjavanja fudbalera tokom utakmica. 

Seedorf smatra kako se igrači trebaju kažnjavati zbog pokrivanja usta dok razgovaraju sa protivnicima ili sudijama.

"Govorimo o sportu, on mora biti transparentan, pa zašto bih onda pokrivao usta ako trebam nešto reći svom protivniku," kazao je Seedorf.

"Ako razgovaram sa svojim trenerom ili saigračem i pokrijem usta, sve je u redu, ali kad se obratim sudiji ili protivniku, u bilo kojem sportu, ne smijete pokriti usta. Ako to učinite, mora postojati sankcija, jer bismo trebali izbjegavati takvo ponašanje", smatra Nizozemac.

Seedorf je tokom karijere prošao mnogo toga, odlično se sjeća kada su neki igrači zloupotrebljavali prekrivanje usta te se tako i vrijeđali.

"Vidio sam stvari s igračima koji su govorili i prekrivali usta tijekom utakmica. Bilo je rasističkih situacija i u posljednjih nekoliko tjedana ili mjeseci. Te se stvari mogu vrlo lako mogu otkloniti primjenom nekih pravila", dodao je bivši igrač Reala, Ajaxa i Milana.

Inače, ovakvo Seedorfovo razmišlje je protisklo nakon što je nedavno Ondrej Kudela rasistički vrijeđao Glena Kamaru na rasističkoj osnovi, a to je radio prekrivenih usta.

Na kraju je Kudela prošao sa kaznom od čak 10 utakmica zbog čega će kako stvari stoje navjerovatnije propustiti i Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi