Gdje je danas Stefano Seedorf za kojeg su prije 20 godina govorili da će nadmašiti rođaka Clarencea?

Debitovao za Ajax i nestao sa scene

Gdje je danas Stefano Seedorf za kojeg su prije 20 godina govorili da će nadmašiti rođaka Clarencea?

E. Čaušević

Clarence Seedorf je sigurno jedan od ponajboljih nizozemskih fudbalera u proteklih nekoliko decenija.

Ovaj veznjak je u svojoj karijeri osvojio skoro sve što se moglo osvojiti, a najviše ga pamtimo po igrama za Ajax, Inter, Real Madrid i Milan.

Seedorf je napustio Ajax na ljeto 1995. godine kada je za četiri miliona eura potpisao za Sampdoriju, a samo godinu dana kasnije prešao je u Real Madrid. No, ubrzo nakon toga u sastavu Ajaxa ponovo smo mogli vidjeti prezime Seedorf, a u pitanju je bio njegov rođak Stefano.

Stefano Seedorf je također igrao na poziciji veznog igrača i predviđala mu se velika karijera. Oni najhrabriji su čak tvrdili da će imati uspjeha više od svog starijeg rođaka Clarencea, ali to se nije desilo.

On je za prvi tim debitovao 2001. godine kada se pridružio iz omladinskog pogona. U prvoj sezoni odigrao je samo jednu utakmicu, a u narednoj je skupio svega šest nastupa i bilo je jasno da njega nema mjesta u ekipi Ajaxa kojeg su tada predvodili Zlatan Ibrahimović i Jari Litmanen.

Nakon Ajaxa otišao je u Bredu gdje je igrao tri sezone, a poslije toga nastupao je još za Apoel Limasol, Groninge, Den Bosch, Monzu, brazilski Alecrim... Prije nekoliko godina igrao je čak i za amaterski tim Ajaxa gdje je završio karijeru.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

No, ponovo se aktivirao prošle godine u Nizozemskoj kada je potpisao za Hellas Sport, ali ta je avantura trajala svega nekoliko mjeseci i ponovo je odlučio da se penzioniše.

Stefano Seedorf danas radi kao fitness trener i nije uspio ostvariti ni dio onoga što mu se predviđalo prije 20 godina kada je debitovao za prvi tim Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi