Legendarni Sergej Barbarez dobio veliko priznanje

Nekadašnji reprezentativac BiH

Legendarni Sergej Barbarez dobio veliko priznanje

Zvanični sajt Bundeslige sastavio je idealni tim Hamburger SV-a u kojem je, između ostalog, mjesto našao i nekadašnji reprezentativac BiH. 

Najbolju jedanaesterku Hamburger SV-a svih vremena čini i Sergej Barbarez, koji je zauzeo mjesto u veznom redu uz Van Der Vaarta, Magatha i Sona, što je svakako veliko priznanje za Mostarca.

Najbolji tim Hamburger SV-a čine: Butt, Kaltz, Jakobs, Boateng, Son, Magath, Van Der Vaart, Barbarez, Keegan, Seeler i Hrubesch. Za najboljeg trenera je proglašen Ernst Happel.

Barbarez je igrajući za Hamburger SV od 2000. do 2006. godine ostavio upečatljiv trag. U tom razdoblju je za njemački klub odigrao 214 zvaničnih utakmica, postigavši pritom 76 pogodaka uz 48 asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U Njemačkoj je tokom karijere igrao još za Hannover 96, Borussiju Dortmund, Union Berlin, Hansu Rostock i Bayer iz Leverkusena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi