Legendarni Urugvajac: Abreu oborio sve rekorde

Ostvario 28. transfer u karijeri

Legendarni Urugvajac: Abreu oborio sve rekorde

E. Čaušević

Sebastian Abreu je nekadašnji reprezentativac Urugvaja koji je 2010. godine postao najstariji strijelac na Svjetskim prvenstvima.

Iako je proslavio svoj 40. rođendan prije nekoliko mjeseci Abreu još uvijek nema namjeru da završava svoju igračku karijeru. Ovaj legendarni Urugvajac svojim novim transferom srušio je sve moguće rekorde.

El Loco je prije nekoliko dana ostvario 28. transfer u svojoj karijeri odlaskom u Bangu, inače niželigaš iz Brazila. Nevjerovatno je da je Abreu u svojoj bogatoj karijeri igrao za 23 različita kluba i to u deset različitih država. Naravno, za neke klubove je igrao u više navrata.

Abreu je za Urugvaj igrao skoro 20 godina, te je u 70 utakmica postigao 26 golova. El Loco je u svojoj karijeri igrao za: Nacional, River Plate, San Lorenzo, Tecos, Cruz Azul, Deportivo La Coruna, Gremio, Defenzor, Monterrey, San Luis, Tigres, Botafogo, Real Sociedad, Jerusalem, Central, Sol De America, Santa Tecla, America, Sinalom, Beitar, Rosario, Aris, Figuirense i trenutno za Bangu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi