Legendarni veznjak Rome u 42. godini se vraća iz penzije

Ponovo na zelenim terenim

Legendarni veznjak Rome u 42. godini se vraća iz penzije

Damiano Tommasi, legendarni veznjak Rome i bivši talijanski reprezentativac, je već odavno u igračkoj penziji, ali će se čini se makar na kratko reaktivirati.

Tommasi, poznat i kao veliki humanitarac, u svojoj 42. godini života ponovo će obući kopačke kako bi pomogao sastavu La Fiorite iz San Marina u 1. pretkolu Europa lige protiv Vaduza. 

Bogatu karijeru Tommasi je zaključio 2009. godine u Kini, a nakon toga dvije sezone povremeno je nastupao za italijanskog niželigaša Sant'Anna d'Alfaedo, zajedno s dvojicom braće. Od 2011. godine obnaša funkciju predsjednika Italijanskog fudbalskog sindikata

"Biće to sjajna prilika mojim klincima da me vide kako igram. U treningu sam, ali bit će ovo pravi izazov. Nadam se da ću biti spreman za dvije utakmice", poručio je Tommasi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U karijeri je nastupao za Veronu, Levante, QPR i kineski Tianjin Teda, ali pamti ga se po desetljeću provedenom u dresu Rome, s kojom je 2001. godine osvojio Scudetto.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije