Legia teško do pobjede nad Craciovom

Poljska Ekstraklasa, zaostali meč 1. kola

Legia teško do pobjede nad Craciovom

Edmir Škorić

Zaostalu utakmicu prvog kola poljske Ekstraklase odigrali su večeras Legia i Craciova, a domaći su bili bolji rezultatom 2:1.

Varšavska Legia ostvarila je u prvom (zaostalom) kolu svoju prvu prvenstvenu pobjedu, budući da su u durgom kolu poraženi na gostovanju kod gradskog rivala Polonije. Za protivnika su večeras imali slabašnu momčad Craciove, koja je, ipak, došla do vodstva u četvrtoj minuti, kada je Slusarski pogodio sa bijele tačke.

Ipak, Legia je do kraja utakmice preokrenula rezultat u svoju korist. Najprije Komorowski u 77. minuti poravnava na 1:1, a u samom finišu utakmice Iwanski pogađa za konačnih 2:1 i veliko slavlje domaćih navijača. Craciovi je ovo drugi poraz

Ekstraklasa Poljske, 1. kolo:

Legia - Craciova 2:1 (Komorowski 77, Iwanski 90/ Slusarski 4 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.