Arsenal gubio na King Poweru, pa na kraju slavio

Bitna pobjeda Topnika

Arsenal gubio na King Poweru, pa na kraju slavio

E. Škorić
Teme:

U zanimljivom duelu 26. kola engleskog Premiershipa Leicester je ugostio Arsenal, koji je nakon preokreta došao do pobjede (3:1).

S Arsenalom se ove sezone nikad ne zna kada će razočarati ili impresionirati, a danas je na red došlo ovo drugo, mada sam početak nije bio obećavajući po navijače kluba iz sjevernog Londona.

Već u šestoj minuti je Tielemans kao voz prošao po strani, ušao u šesnaesterac i pogodio suprotni ugao gola Lena za 1:0

Do kraja prvog dijela Arsenal dolazi do preokreta. U 39. minuti Willian je ubacio, a David Luiz glavom pogodio za 1:1, da bi u nadoknadi prvog dijela Ndidija lopta pogodila u ruku i dosuđen je penal koji u gol pretvara Lacazette.

U sedmoj minuti nastavka Arsenal uz malo sreće dolazi do 3:1 i u konačnici do pobjede. Pepe je postigao nikad lakši gol nakon što mu se lopta odbila ispred praznog gola domaćeg tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester ostaje reći s 49 bodova, Aresnal se popeo na deveto mjesto sa 36 bodova i pokušat će svim silama da se do kraja sezone ipak domogne pozicija koje vode u Evropu.

Uz ovaj duel, danas od 13 sati igrali su i Crystal Palace i Fulham, ali taj mali londonski derbi završen je bez golova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chico
GUZIJA na aparatima
3 0
Korisnik123
Odlicna igra,Pepe odigrao vrhunski
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije