Ono što se očekivalo, sada se i dešava: Sedam igrača za jedan dan napustilo Leicester

Istekli im ugovori

Ono što se očekivalo, sada se i dešava: Sedam igrača za jedan dan napustilo Leicester

E. Oštraković

Nakon što je Leicester ispao u Championship samo je bilo pitanje trenutka kada će igrači krenuti da napuštaju ovaj klub.

Klub je danas potvrdio da je sedam fudbalera odlučilo da napusti klub, a razlog je taj što ne žele produžiti ugovore koji su istekli.

Riječ je o Youriju Tielemansu, Caglaru Soyuncuu, Danielu Amarteyu, Nampalysu Mendyju, Ryanu Bertrandu, Ayoze Perezu i Teteu.

Klub još uvijek pregovara sa kapitenom Jonnyjem Evansom kako bi ga pokušali nagovoriti da produži svoj ugovor na još jednu godinu.

Sa druge strane ugovor na godinu dana produžio je vezni fudbaler Hamza Choudhury koji se nije pretjerano naigrao u prošloj sezoni.

Svakako da će se navjviše osjetiti odlazak Tielemansa, Soyoncua, te Ayoze Pereza, ali obzirom da će igrati Championship bilo je očekivano da će otići.

Oglasi

Naravno očekuje se odlazak još nekoliko fudbalera, a među nekima koji će otići gotovo sigurno je Maddison za kojeg postoji veliki interes.

Navodno je za njegove usluge najviše zainteresirana ekipa Newcastlea, čiji bi trener ovog igrača vrlo rado vidio u svom timu.

U ovoj ekipi već gledaju neka pojačanja.

Prvi na radaru je veznjak QPR-a Ilias Chair, a riječ je o marokanskom fudbaleru koji je u nedavno završenoj sezoni za QPR odigrao ukupno 42 utakmice u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti fudbaler ima vrijednost deset miliona eura i ugovor sa QPR-om do 2025. godine.

Ostaje da vidimo kako će se odvijati stvari nakon ispadanja iz Premiershipa, ali jasno je da će uprava pokušati da se što prije vrati u viši rang.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti