Leicester City: Od otpatka do šampiona

Leicester City: Od otpatka do šampiona

1. Casper Schmaichel

Oni su tim jeftinih igrača koji je bio otpisan prije početka sezone, na čelu sa trenerom koji je dobio otkaz na posljednjih pet poslova.

Nacionalnost: Danska 

Profesionalni debi: Darlington - Peterbourg, 14. januar 2006.

Bivši klubovi: Manchester City (posudbe u Darlington, Bury, Falkirk, Carrdiff City, Coventry City), Notts Country, Leeds.

Godine:29

Nekadašnji uspjesi: Titula u trećoj ligi (Notts Country), titula u Championshipu (Leicester City)

Koštao Leicester: 1,25 miliona funti (2011)

Casper je karijeru počeo kao član Manchester Cityja. Imao je profesionalni debi u ekipi Darlingtona 2006. godine kao posuđen igrač, a bio je na posudbi još i u Buryju i Falkiriku prije nego što je debitovao za Građane.

Casper je u čitavoj 2008 godini upisao tek tri nastupa za ekipu Cityja, a njegov agent mu je već sljedećeg januara tražio novu destinaciju.

Danac je saopštio 2011. godine da je jako razočaran kada je Leeds United prihvatio ponudu za njega od strane Leicester Cityja.

Ipak, ne vjerujemo da i danas tako razmišlja...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi