Leicester City: Od otpatka do šampiona

Leicester City: Od otpatka do šampiona

2. Danny Simpson

Oni su tim jeftinih igrača koji je bio otpisan prije početka sezone, na čelu sa trenerom koji je dobio otkaz na posljednjih pet poslova.

Nacionalnost: Engleska

Profesionalni debi: Sunderland - Coventry, 3. februar 2007.

Bivši klubovi: Manchester United (posudbe u Royal Antwerp, Sunderland, Ipswich Town, Blackburn Rovers), Newcaslte United, QPR

Godine: 29

Bivša priznanja: Titule u Championshipu sa Sunderlandom i Newcastleom, play off pobjednik Championshipa sa QPR-om

Koštao Leicester: 2 miliona funti

Produkt omladinske škole Manchester Uniteda poslan je na posudbe u belgijski tim Royal Antwerp i Sunderland gdje je osvojio prvo mjesto u Championshipu.

Ipak, odmah nakon toga išao je na posudbe u Ipswich Town i Blackburn Roverse.

On je imao debi za ekipu Manchester Uniteda u Premiershipu i Ligi šampiona prije nego što se 2010. godine odlučio pridružiti ekipi Newcastle Uniteda. 

Pomogao je Svecima da se ekspresno vrate u Premiership, a nešto kasnije i QPR-u, ali kroz play off.

U 2014. godini prešao je u Leicester City i sada je prvak Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi