Leicester City ostao bez okosnice veznog reda

Ngolo Kante propušta naredna dva meča

Leicester City ostao bez okosnice veznog reda

D. Vejo

Ekipa Claudija Ranierija igra sjajno ove sezone. Zadnju pobjedu zabilježili su protiv ekipe Norwicha, gdje su na svom terenu u posljednjim trenucima meča uspjeli da dođu do pogotka. Strijelac je bio rezervista Ulloa, koji pogotkom i novom pobjedom svog tima, osigurao čelnicu poziciju na tabeli. 

Ipak, za plave pred naredni meč ne ide sve najbolje. Povrijeđen je veznjak, Ngolo Kante. Kante je meč protiv Norwicha napustio u 70. minuti. Povreda je unazadila veznog igrača, koji je bio koordinator igre plavih na prethodnom meču. Nakon detaljnih pretraga stručnog tima, utvrđeno je da Kante ima ozbiljniju povredu nego što se mislilo. 

U pitanju je tetiva, koju je istegao na utakmici. Može se slobodno reći da je ovaj igrač okosnica veznog reda, od koga sve počinje. Sjajni pasovi i dobar pregled igre karakteristike su ovog mladog igrača. Mnogi ga porede ga Claude Makeleleom, francuzom koji iza sebe ima sjajnu karijeru.

Za trenera plavih, ovo je veliki udarac.

"Ostali smo bez jednog od boljih igrača tima. Prognoze su da se neće oporaviti prije dvije sedmice. Nadam se da ćemo uspjeti nadomjestiti njegovo mjesto i u narednim utakmica uz sav hendikep koji imamo, upisati nove pobjede", izjavio je Ranieri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredni meč Liecester igra u subotu na svom terenu protiv WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi