Leicester dovodi novo pojačanje i obara rekord lige

Stiže mladi Poljak

Leicester dovodi novo pojačanje i obara rekord lige

Engleski šampion Leicester će uskoro angažovati novo pojačanje za sezonu koja dolazi.

Novi igrač Lisica će postati Bartosz Kapustka, 19-godišnji Poljak koji je oduševio sportsku javnost svojim partijama na Evropskom prvenstvu.

Kapustka je do sada nastupao za Cracoviju koja bi na ime obeštećenja mogla inkasirati, za njih do jučer nepojmljivih, 7,4 miliona funti. Ukoliko se posao uspješno realizuje, dobit ćemo najskuplji transfer u historiji poljske Ekstraklase.

"Tačno je da ću potpisati za Leicester. Ranieri me direktno kontaktirao i poručio mi da me želi u svom timu. uvjerio me da pređem u Leicester, a ja se nadam da ću tamo imati dovoljno prilike da igram i pokažem šta znam", poručio je mladi Poljak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bartosz Kapustka je izdanak omladinske škole Cracovije, a u prvi tim je prebačen još 2012. godine. Već tada je bilo jasno o kakvom je talentu riječ, a sada se s pravom može reći da je mladi lijevi bek svojim radom uspio u potpunosti iskoristiti sav svoj potencijal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi