Leicester dovodi pojačanje iz Fiorentine?

Ranieri želi Iličića

Leicester dovodi pojačanje iz Fiorentine?

E. Čaušević

Čelnici Leicestera pokušati će ovog ljeta dovesti nekoliko pojačanja kako bi spremili tim za Ligu prvaka.

Očekuje se da će ovaj klub na ljeto napustiti nekoliko važnih igrača, ali čelnici Leicestera namjeravaju da dovedu nekoliko kvalitetnih pojačanja. Leicester će se naredne sezone takmičiti u Ligi prvaka, a Claudio Ranieri ima namjeru da ostavi dobar utisak.

Prema pisanju italijanskih medija Ranieri je kontaktirao čelnike Fiorentine, te im je saopštio da je zainteresovan za Josipa Iličića. Ovaj slovenski fudbaler je jedan od lidera ekipa, ali sigurno da bi mu ponuda Leicestera bila jako primamljiva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko Leicester odluči kupiti ovog igrača morat će platiti oko 15 miliona eura. Iličić sa Fiorentinom ima ugovor do ljeta 2018. godine. Ove sezone postigao je 15 golova i upisao je šest asistencija u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi