Nevjerovatne su se stvari danas dešavale na King Poweru, Klopp će dugo razmišljati o ovom meču

Leicester slavio s 3:1

Nevjerovatne su se stvari danas dešavale na King Poweru, Klopp će dugo razmišljati o ovom meču

E. Škorić

Leicester i Liverpool odmjerili su danas snage u 23. kolu Premiershipa, a duel je završen pobjedom domaćih (3:1) u spektakularnoj završnici.

Dosta uzbudljiva utakmica, naročito u nastavku kada smo i vidjeli četiri gola, ali i dvije VAR situacije koje su u konačnici i odlučile o ishodu meča.

Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, iako je bilo dobrih šansi, a najbolju je imao Jamie Vardy, kada je zatresao okvir gostujućeg gola.

Uzbuđenja su počela u 67. minuti golom Salaha, majstorskim, nakon još ljepše asistencije Firmina. Djelovalo je da će Redsi do pobjede na teškom gostovanju, a onda preokret Leicestera u samo dva minuta.

Sudija Anthony Taylor je svirao penal, ali je ubrzo VAR pokazao da nije bilo prekršaja unutar kaznenog prostora od strane Thiaga Alcantare, pa "samo" slobodni udarac. Upravo iz njega gol je Maddison. Ponovo VAR, ali ovaj put na štetu Redsa, jer se ispostavilo da nije bilo ofsajda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo dvije minute kasnije katastrofalna reakcija Alissona, Vardy koristi taj poklon i zabija za 2:1, a ubrzo nakon toga Barnes je dotukao nemoćne goste.

Leicester je drugoplasirani sa 46 bodova, a Liverpool ostaje četvrti sa sao 40 bodova. Vodeći Manchester City već ima +10 u odnosu na aktuelnog prvaka ali i dvije utakmice manje.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Covjek im donio titulu nakon 30 godina i sad ga pljujete zbog jedne lose. Nisam navijač Liverpoola. Novinar poseri se na diplomu
13 3
felix__27
Zasto ga razapet pa Liverpol bolji bio. Ko je gledao utakmnicu nije mogao ni slutit ovo. Igre ima al povrede u odbrani ključne jer gube iskljucivo radi svojih grešaka ne sto je dr bio bolji
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi