Leicester našao zamjenu za Mahreza
Foto: EPA

Stiže iz Basela

Leicester našao zamjenu za Mahreza

M. Šljivak

Riyad Mahrez vjerovatno će napustiti ekipu Leicestera u ljetnom prelaznom roku, a rukovodstvo tima sa King Power stadiona već je našlo zamjenu za njega.

Novi član Lisica vjerovatno će postati norveški fudbaler Mohamed Elyounoussi, trenutni član ekipe Basela, gdje igra zaista fantastično.

Elyounoussi je oduševio i nastupima u Ligi prvaka. Postoji mnogo ekipa koje su ga spremne dovesti, ali za sada je on najbliže Liecesteru.

Tamo će zamijeniti Riyada Mahreza. Alžirac je odlučio otići na kraju sezone. Pretpostavlja se da će njegov novi tim biti Roma, a svakako da bi dovođenjem 23-godišnjeg Norvežanina Leicester napravio veliku stvar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mohamed Elyounoussi je član Basela postao 2016. godine. Stigao je iz Moldea, a za švicarskog velikana je u 64 odigrana meča postigao 16 golova.

Za reprezentaciju Norveške ovaj fudbaler je nastupio 14 puta i četiri puta je pogađao protivničku mrežu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi