Osigurali prvo mjesto u grupi

Leicester nastavio sanjati najljepši san u Ligi prvaka

Endin Čaušević

Leicester je večeras na svom King Power stadionu ostvario pobjedu protiv Club Bruggea (2:1) u meču 5. kola grupne faze Lige prvaka.

Aktuelni prvak Engleske nastavio je svoj san u Ligi prvaka te je večerašnjom pobjedom osigurao prvo mjesto u ovoj grupi. Domaći su do prednosti stigli već u petoj minuti kada je nakon asistencije Fuchsa mrežu gostiju zatresao Okazaki.

Leicester je svoju prednost udvostručio u 30. minuti kada je siguran sa bijele tačke bio Mahrez. Belgijanci su uspjeli smanjiti na 2:1 početkom drugog dijela sjajnim golom Izquierda, ali ispostavilo se da je to konačan rezultat.

U okviru ove grupe igrali su još Kopenhegen i Porto, ali na ovom meču nije bilo golova.

Leicester je prvi u grupi G sa 13 bodova, dok je Porto drugi sa osam. Kopenhagen se još nada nokaut fazi jer ima dva boda manje od Porta, dok je Brugge zadnji bez osvojenih bodova.

Liga prvaka, 5. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Leicester - Club Brugge 2:1

Kopenhagen - Porto 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti